Fysik

Arbejde, effekt og energi

10. marts 2016 af Nandro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med den....?

Vedhæftet fil: Fysik - 4.18.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Find omdrejningshastigheden ω.

Beregn så den translatoriskeenergi af Et =½mv2 og rotationsenergien af Er=½Iω2, hvor I er inertimomentet.


Svar #2
15. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe lidt mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Overfladen af cylinderen har farten v=ωr.

Da cylinderen ruller uden at glide på gulvet, er det v, der indsættes i formlen identisk med cylinderens fart hen over gulvet. Den fart er opgivet og radius er opgivet. Så kan du finde ω.

Inertimomentet af en masiv cylinder om cylinderaksen er ½mr2.

Da m,v og r er opgivet, kan du nu regne de to energier ud og lægge dem sammen.


Svar #4
15. marts 2016 af Nandro (Slettet)

v = w x r

6m/s = w x 0,10 m     =6/0,10=     w=60 s

1/2 x m x v^2 = 1/2 x 50kg x 6^2 = 900 J

1/2 x 1/2 x m x  r^2 x w^2 = 450 J

450J + 900 J = 1350 J

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Ja, bortset fra lidt rod i enhederne. F.eks.: " w=60 s" bør være: " w=60 pr s" eller bedre " w=60 s-1 ".


Svar #6
16. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Super!! Mange tak


Skriv et svar til: Arbejde, effekt og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.