Matematik

funktioner - please hjælp det haster ;// !!

13. marts 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)= x-1/x+2

Hvilke x-værdier kan man ikke sætte ind?
Bestem funktionsværdierne af x= -3, -1, 0, 1, 2.
Løs ligningnen f(x)=3
Hvilket tal kan ikke være funktionsværdi?
Angiv DM(f) og VM(f)

ög er der evt. nogle som kan fortælle mig hvordan jeg skal skrive det ind på Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af JBrondum (Slettet)

Hvilke værdier kan man ikke sætte ind?

- (-2) fordi man ikke kan dividere med 0.

Bestem funktionsværdierne af ...

 - f(3)= 0.4, f(-1)=-2, f(0)= -0.5, f(1)=0, f(2) kan ikke lade sig gøre

Løs ligningen

 - f(x) = 3 -> 3 = x-1/x+2 ->3*(x+2) = x-1 -> 3*(x+2)+1= x -> 3x+7 = x -> 7 = - 2x -> x = -3.5


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2016 af peter lind

Funktionsudtrykket ser mistænkeligt ud. Har du skrevet den rigtig af ? mangler der nogle parenteser ?

Generelt: du skal bruge at man ikke kan dividere med 0


Svar #3
13. marts 2016 af Mm98

#1
?Hvordan har du beregnet det på Nspire?

#2
Ja, jeg har skrevet det som der står i bogen :)


Svar #4
13. marts 2016 af Mm98

#2
?jeg forstår ikke hvor du får -(-2) fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2016 af peter lind

#3 Så er svaret i #1 forkert. I #1  antages det at du mener x+1/(x+2) hvilket er er noget helt andet end hvad du skriver i #0. Det du skriver i #0 kan også skrives 2+x+1/x


Skriv et svar til: funktioner - please hjælp det haster ;// !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.