Matematik

Udregning af p-værdier i excel

14. marts 2016 af Mulledyr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende som jeg har problemer med at få skrevet rigtigt ind i excel:

pval = 2[1-tCDF(ItI, f)]

Jeg har indskrevet både t og f, mit problem er, at jeg har svært ved at få skrevet tCDF ind så den finder den rigtige fordeling.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af Therk

Benyt t.dist

=2*(1 - T.DIST(ltl,f,TRUE)

TRUE for fordelingsfunktion (CDF) og FALSE for tæthedsfunktionen (PDF)

som er det samme som den tohalede t-fordeling

=T.DIST.2T(ltl,f)


Svar #2
15. marts 2016 af Mulledyr (Slettet)

Du skal have tak for hjælpen. Får dog bare fejlmeddelelsen #navn i cellen nu  ;(


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af Therk

Skriv nøjagtigt hvad du skriver i cellen og indholdet af eventuelle celler du referer til. Så mon ikke vi kan finde ud af det. Eksempelvis burde =t.dist(0,5,TRUE) returnere 0.5.

Bemærk at hvis dit styresystem er sat til danske formateringer, så skal du benytte semikolon (;) i stedet for komma (,), og hvis du benytter en dansk version af Excel, så skal du bruge TFORDELING() eller T.FORDELING() - spørg mig ikke hvorfor de har gjort det så åndssvagt sproginkompetibelt! :)


Svar #4
15. marts 2016 af Mulledyr (Slettet)

Aaah. Det hjalp at oversætte det til dansk. Tænk at det gør sådan en stor forskel. Mange tak :)


Skriv et svar til: Udregning af p-værdier i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.