Matematik

Benyt modellen til at bestemme den tid, der går, før ølforbruget i Danmark er halveret

16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, nogen der kan hjælpe med opgave c? 

På forhånd tak :) (det skal udregnes i maple) ;)


Svar #1
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

her er opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2016 af sjls

For at løse opgave c, skal du finde halveringstiden af funktionen. Jeg går ud fra, du har lavet opgave a og b? For hvis du har det, burde du have fået tallet b i din regression, som beskriver startværdien af ølforbruget. Det skulle meget vel være tallet 462, da det er startværdien i 2007.
For at finde ud af, når det er halveret skal du så bare halvere 462, således at du skal finde t-værdien, når f(t)=231.
Du burde så kunne sætte y-værdien på 231 ind i en ligning i Maple og solve den. Det vil give dig t-værdien og altså hvor mange år, det tager inden ølforbruget er halveret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2016 af mathon

c)

                            f(x)=457{,}953769\cdot \mathbf{\color{Red} 0{,}950217}^{ \, x} 

                           T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(\mathbf{\color{Red} a})}


Svar #5
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

hej, Jeg har ikke fået min regration til 462? Se mit vedlagte billede!


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2016 af sjls

Ja, det er fordi regressionen ikke er helt præcis, da den kun går efter den mest passende linje gennem alle punkter :)

Men du skal gå ud fra tallet 462, da det er den eksakte startværdi, som står i tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2016 af sjls

Som #4 også siger, kan du også bruge logaritmer. Det bestemmer du egentlig selv - du får det samme resultat. Det kommer an på, hvad din lærer helst vil have, at du gør


Svar #8
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

ah,!! mange tak :) 


Svar #9
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Når jeg sætter f(t)=231 ind i maple skal jeg så bare trykke solve for t? - For den siger error 


Svar #10
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Eller skal jeg isolere for t? - så giver det nemlig t=1


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2016 af sjls

Du skal være opmærksom på, at du nu ved hjælp af regressionen har fået en forskrift for f(t), som du skal sætte ind i stedet for f(t). 
Så skriv din angivne forskrift fra regressionen og så =231, og så solve den for t eller x, afhængig af, hvad du har skrevet i din forskrift.


Svar #12
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad min forskrift fra regressionen er? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2016 af sjls

I din regression står således;

y=457.95*0.95022^x
Dette er din funktionsforskrift, da y er det samme som f(t).


Svar #14
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

okay! - så jeg skal i maple skrive: y=457.95*0.95022^x=231 og så solve? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2016 af sjls

Nej, ikke helt. For du ved jo, at y, som var det samme som f(t)=231.
Du skal altså sætte 231 på y's plads i ligningen, og så skal du solve :)


Svar #16
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

231=457.95*0.95022^x og så solve? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. marts 2016 af sjls

Solve for x, ja - præcis!


Svar #18
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Sådan det lykkedes! - Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. marts 2016 af sjls

Det var da så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. december 2019 af umar1010 (Slettet)

hvornår skal man skrive solve. Er det er starten?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.