Matematik

To funktioner f og g er givet ved

16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med denne opgave? - Jeg har kigget i formelsamlingerne, og her på nettet, men kan altså ikke finde noget. Så håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af Heptan

a) Start med at se på grafen ... når f(x) = g(x) skærer de selvfølgelig hinanden. Man kan altså se to løsninger, hvor den ene er x = 0. Derudover er der en anden (positiv) løsning. Man kan let gætte den, men det kræver en smule held.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2016 af Heptan

b) Beregn integralet

\int_{x_1}^{x_2} g(x)-f(x) \textup{dx}

hvor x1 og x2 er løsningerne fra a). Bemærk at g(x) er den øverste funktion.


Svar #3
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Yep, de krydser hinanden, men hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2016 af Heptan

Du kan gætte på løsningen. Du ved at x > 0.

Starter man med at gætte på x = 1, får man

f(1) = 2

g(1) = 2,5

Det var forkert da f(1) < g(1), men tæt på. Gætter man på x = 3 får man

f(3) = 8

g(3) = 5,5

Det var også forkert da f(3) > g(3), men nu ved vi at løsningen er i intervallet 1 < x < 3.

Lad os prøve x = 2 ...


Svar #5
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

ah på den måde! - Tak for hjælpen :-)

Kan jeg også få hjælp til denne opgave? :) 

på forhånd tak 


Svar #6
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Til opgave 

#4

Du kan gætte på løsningen. Du ved at x > 0.

Starter man med at gætte på x = 1, får man

f(1) = 2

g(1) = 2,5

Det var forkert da f(1) < g(1), men tæt på. Gætter man på x = 3 får man

f(3) = 8

g(3) = 5,5

Det var også forkert da f(3) > g(3), men nu ved vi at løsningen er i intervallet 1 < x < 3.

Lad os prøve x = 2 ...

Hvis vi prøver med x=2

f(2)=4

g(2)= 4

Dette er rigtigt da f(2) = g(2)! - Er vi enige om at dette er rigtigt? :) 


Svar #7
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

#2

b) Beregn integralet

\int_{x_1}^{x_2} g(x)-f(x) \textup{dx}

hvor x1 og x2 er løsningerne fra a). Bemærk at g(x) er den øverste funktion.

Hvad gør jeg forkert her i opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2016 af Heptan

#6 Ja.

#7 Ingen lighedstegn i integraler! Skriv funktionsudtrykket ind, istedet for g(x) og f(x). Ret grænserne til 0 og 2.

#5 a) Man kan løse opgaven på flere måder. Her er en måde at gøre det på.

Udnyt at cos(B) = |BC|/|AB| til at beregne vinkel B i trekant ABC. Det kan man gøre fordi trekanten er retvinklet.

b) Beregn vinkel B i trekant BCD og træk vinkel B i trekant ABC fra. Beregn de to andre vinkler i den ligebenede trekant ABE, og benyt en sinusrelation til at beregne |AE|.


Svar #9
16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Hepetan mener du sådan her???


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. marts 2016 af Heptan

#9 Nej, slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2016 af Soeffi

#0. TI-Nspire:


Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.