Kemi

Beregning af ligevægtskonstant

17. marts 2016 af Lalsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med denne opgave, og kan ikke rigtig komme i gang. Jeg kan ikke se hvordan jeg skal regne ligevægtskonstanten, uden nogle koncentrationer. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2016 af mathon

ved 25°C:

                   \Delta G^\Theta =-RT\cdot \ln(k)=\Delta H^\Theta -T\cdot \Delta S^\Theta

                              k=10^{\frac{\Delta S^\Theta }{R}-\frac{\Delta H^\Theta }{RT}}


Svar #2
17. marts 2016 af Lalsen (Slettet)

Mange tak for svaret!


Svar #3
17. marts 2016 af Lalsen (Slettet)

Et lille ekstra spørgsmål, R er gaskonstanten, T er temperaturen, men hvad er H og S?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2016 af mathon

\Delta H^\Theta  er standardenthalpiændringen og \Delta S^\Theta er standardentropiændringen.


Skriv et svar til: Beregning af ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.