Matematik

Beregn højden af den kegleformede skrue!

20. marts 2016 af Imagination (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg er meget i tvivl om en matematik opgave. Det kunne være fedt, hvis nogen kan hjælpe :)

Opgaven er vedhæftet forneden. 

Vedhæftet fil: Opgave 13.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2016 af peter lind


Svar #3
20. marts 2016 af Imagination (Slettet)

Forresten det er opgave b 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2016 af StoreNord

Spidsens tværsnit er en trekant. Hele lampen tværsnit er også en trekant. De to trekanter er eensvinklede.

Du skal finde spidsens højde x.                                             \frac{x}{10}=\frac{1}{12}


Svar #5
20. marts 2016 af Imagination (Slettet)

Men hvordan kan du opstille den ligning StoreNord??


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2016 af StoreNord

Se på vedhæftede tegning. Vend den på hovedet.

\frac{x}{10}=\frac{1}{12}                   svarer til                \frac{CD}{hojden fra C}=\frac{FG}{AB}

Sådan er det med eensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2016 af SuneChr

Bemærkning til Fig. 4.60 - dog ikke relevant for opgaven.
Det synes at ligge på kanten af det lovlige at montere en el-transformator i et sådan lukket system.
Transformatoren udvikler en del varme. Men måske er der udluftningshuller i den del af kobberet, vi ikke ser på figuren.  


Svar #8
21. marts 2016 af Imagination (Slettet)

Okay. Tusind tak for forklaringen og svaret StoreNord! 


Skriv et svar til: Beregn højden af den kegleformede skrue!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.