Kemi

hjælp til kemi beregninger

25. marts 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til hvordan man beregner følgende ud er helt lost

 1. hvad er [H3O+] i en oplsøning med ph= 5,2

2.  130 ml 0,25 mol/L natriumhydroxid-opløsning og 110 ml 0,074 mol/L bariumhydroxid-opløsning sammenblandes

- beregn [OH-]  i blandningen

- Beregn ph i blandingen

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af mathon

1.
            \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}             


Svar #2
25. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

kan du ikke indsætte ph værdien så jeg bedre kan forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af mathon

          pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )

          -\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=pH

          \log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-pH

          10^{\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )}=10^{-pH}

           \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}


Svar #4
25. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

kan stadig ikke forstå det!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2016 af Heptan

#2 Indsætter man pH = 5,2 får man

[H_3O^+] =10^{-pH}\ \textup{M}=10^{-5,2}\ \textup{M}

Hvis du taster 10-5,2 ind på en lommeregner så har du svaret. Enheden er M (molær).


Skriv et svar til: hjælp til kemi beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.