Fysik

Isobar proces

26. marts 2016 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en isobar proces, hvor

p = 1,7*10-4 Pa
V1 = 1,0 m3
T1 = 90 K
T2 = 130 K

Jeg skal finde V2. Jeg har prøvet først at finde CV, for så at finde CP og dermed Q og deltaU, for at isolere W ud af Q = deltaU - W så jeg kunne benytte mig af W = -p (V2-V1), men jeg får ikke det rigtige resultat. V2 står opgivet til at skulle være 1,44 m3. Er der nogen der kan hjælpe mig? På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2016 af Heptan

Ved en isobar proces er trykket konstant, så af idealgasligningen fås

\frac{p}{nR}=\frac{T}{V}=\textup{konstant}

Isolér V2 i ligningen

\frac{T_1}{V_1}=\frac{T_2}{V_2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2016 af 95loui (Slettet)

Tusind tak skal du have! :-) 


Svar #3
26. marts 2016 af unicorn12 (Slettet)

Ja, tusind tak!

Skriv et svar til: Isobar proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.