Kemi

Forvirrende opgave - kemi

28. marts 2016 af LailaAriana - Niveau: B-niveau

Hej, jeg forstår ikke denne opgave overhovedet, derfor har brug for hjælp, tak.

Det Døde Hav er en mættet saltsø med et saltindhold i overfladen på 22,7 masse% - 27,5 masse%. En elev har fra sin ferie hjembragt en prøve med vand fra Det Døde Hav og ønsker at bestemme saltindholdet i prøven ved en titrering som beskrevet i opgave 1.12.(jeg har ikke denne opgave)

Det kan konstateres, at der ikke er bundfald i flasken. 

Det antages, at saltet i vandet fra Det Døde Hav består af natriumchlorid, og at densiteten er 1,2g/mL

Temperaturen i laboratoriet er  20 grader.

a) Beregn på grundlag af opslag stofmængden af NaCl i 100 mL mættet opløsning af stoffet ved 20 grader.

b) Beregm massen af den mængde prøve, der skal afvejes, hvis der kalkuleres med et forbrug på 15 mL 0,100 M AgNO3-opløsning til titreringen.

Eleven afvejer den beregnede mængde vand og gennemfører titreringen. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 13,8 mL af sølvnitratopløsningen.

c) Beregn stofmængdekoncentrationen af NaCl i prøven. Angiv endvidere koncentration som g NaCl / 100 g prøve.

Det er imidlertid ikke givet, at saltet udelukkende består af natriumchlorid. 

tak på forhånd.

PS. jeg stinker til det her


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2016 af mathon

Vandopløseligheden af NaCl ved 20°C er 36 g/100 mL ≡ 6,16 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2016 af mathon

b)
       massen af den mængde prøve, der skal afvejes, hvis der kalkuleres med et forbrug på 15 mL 0,100 M
      AgNO3-opløsning til titreringen:

      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m=V\cdot \rho =\frac{\left ((0{,}015\; L)\cdot (0{,}100\; \tfrac{mol}{L}) \right )\cdot \left (1000\; mL \right )}{6{,}16\; mol}\cdot \left ( 1{,}2\; \tfrac{g}{mL} \right )=0{,}292208\; g\approx 292{,}2\; mg


Svar #3
28. marts 2016 af LailaAriana

hvilken opgave tilhøre svar #1?


Svar #4
28. marts 2016 af LailaAriana

forstår ikke


Skriv et svar til: Forvirrende opgave - kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.