Matematik

HJÆLP TIL FORKLARING AF SIMPELT STYKKE

28. marts 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står med opgave der siger,a* b/b, er det samme som a/b *b.

Men hvorfor er der egentlig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2016 af nejmeddig (Slettet)

Hvis noget er ganget på en brøk, må det ganges op i tælleren.
(For at dette passer læses det som a/b *b, hvor *b ikke står i nævneren)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2016 af StoreNord

På hver side kan man jo forkorte b væk. Så står der a=a.

a* \frac{b}{b}\; \; er\; det \; samme \; som\; \; \frac{a}{b} *b


Svar #3
28. marts 2016 af Einstein5 (Slettet)

Tak for jeres svar

Er der en specifik regneregel, der angiver det


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2016 af nejmeddig (Slettet)

Du kan læse om det på denne side
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/multiplikation-og-division-med-broker


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2016 af StoreNord

Du kan sige, at du forkorter brøkerne med b.

(Men det kan man ofte gøre i en brøk. Også når det ikke er i en ligning.)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

a*\frac{b}{b} = \frac{a*b}{b} = \frac{a}{b}*b

Der er her benyttet to regneregler.

1. Man ganger en brøk med et tal ved at gange tælleren med tallet.

2. Faktorernes orden er ligegyldig (så 1. gælder uanset om tallet står foran eller bagved.)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FORKLARING AF SIMPELT STYKKE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.