Fysik

tid i vand

29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en, som kan hjælpe med vedhæftede opgave?

Mvh,
Mogensen

Vedhæftet fil: 2.PNG

Svar #1
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

Jeg tror, at man skal bruge cvand=4180 J/kg grad til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2016 af peter lind

Du må antage en eller anden rimelig masse m for personen, specifik varmefylde for personen er den samme som vand samt at starttemperaturen er noget rimeligt for eks. 37ºC. Du har så m*c*ΔT = P*t. ΔT er temperaturfaldet, P er effekten og t er tiden


Svar #4
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

#3

Hmm.. Hvordan gør jeg så i praksis?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2016 af peter lind

Du kender eller finder på realistiske værdier for masse, specifik varmefylde temperaturfald og  effekten. Det sætter du ind i ligningen sidst i anden linje i #3. Der kan du så isolere t


Svar #6
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

#5 Kender jeg effekten?

Vil du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2016 af peter lind

Den er  givet i opgaven til 900 W


Svar #8
30. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

Nåååårh.

m*c*ΔT=P*t

Hvis vi siger, at personen vejer 60 kg

60*c*27=700 W*t

\frac{60*c*27}{700 W}=t

Er det korrekt?

Og hvad er c i denne sammenhæng?


Svar #9
30. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

Jeg skal aflevere fysik opgaven om 1 time og 50 minutter. Er der eventuelt en, som hurtigt kan hjælpe mig med facit i begge delspørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2016 af peter lind

Det er godt nok for sent; men jeg synes alligevel, at du bør have et svar.

c er den specifikke varmefylde som du selv angiver i # 1

ΔT er temperaturfaldet ikke temperaturen den falder til. Et menneskes temperatur ligger normalt på 37ºC så temperaturfaldet vil være 37ºC .- 27ºC = 10ºC


Skriv et svar til: tid i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.