Fysik

Adiabatisk proces

30. marts 2016 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde volumentet i en adiabatisk proces,
Jeg kender både V1, V2, T1, T2 og T3 og har samtidig også fået oplyst, at V= 2,38 m3.

Jeg tænker jeg skal bruge TVy-1 = konstant, hvilket så er T2V2y-1 = T3V3y-1. Jeg har fundet gamma, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal isolere V3 ud af ligningen - er der noget der kan hjælpe mig? På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

                      V_3=\left ( \frac{T_2}{T_3} \right )^{\gamma -1}\cdot V_2


Svar #2
30. marts 2016 af unicorn12 (Slettet)

Tusind tak!


Svar #3
30. marts 2016 af unicorn12 (Slettet)

Jeg får det til 1,55 m3, hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

T2V2γ-1 = T3V3γ-1  <=>

T2/T3 * V2γ-1 = V3γ-1  <=>

V3 = (T2/T3)1/(γ-1) * V2


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2016 af mathon

korrektion:
   skal naturligvis være
                                         V_3=\left ( \frac{T_2}{T_3} \right )^{\frac{1}{\gamma -1}}\cdot V_2


Svar #6
30. marts 2016 af unicorn12 (Slettet)

Hvad gør jeg forkert? Nu får jeg 2,08 m3

(130 K / 110 K)1/(1,45 - 1) * 1,44 m3


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

cv = 21,8 J/(mol*K)

cp = cv + R = 21,8 J/(mol*K) + 8,31 J/(mol*K) = 30,1 J/(mol*K)

γ = cp/cv = 30,1/21,8 = 1,38

V3 = (130K/110K)1/(1,38-1) * 1,44m3 = 2,24 m3


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2016 af mitasja (Slettet)

Jeg får det også til 2,24 m3 , men det skal jo give 2,38m3. Hvad er der blevet gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2016 af mathon

               \left ( \frac{T_2}{T_3} \right )^{\frac{1}{\gamma -1}}\cdot V_2=V_3

               \left ( \frac{130\; K}{110\; K} \right )^{\frac{1}{\gamma -1}}\cdot \left (1{,}44\; m^3 \right )=2{,}38\; m^3

kræver
                \gamma =1{,}33


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Hvordan får man arbejdet ud fra de oplysninger der er givet i den her opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2016 af mathon

            Arbejdet
                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A=\int_{V_1}^{V_2}p\mathrm{d}V=-n\cdot C_v\int_{T_1}^{T_2}=n\cdot C_v\int_{T_2}^{T_1}=n\cdot C_v\cdot (T_1-T_2)=n\cdot (C_p-R)\cdot (T_1-T_2)


Svar #12
05. april 2016 af unicorn12 (Slettet)

Hvordan beregner man gamma? Vi har brugt Cp/CV er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2016 af mathon

Ja.


Skriv et svar til: Adiabatisk proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.