Matematik

Hjælp til Inverse funktion

31. marts 2016 af Roxanna - Niveau: C-niveau

Hej folks, jeg har inverse funktioner (opgave 834 - 836) der er vedhæftet. :) 834 er den allervigtigeste så håber der er en der kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: IMG_5246.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2016 af 123434 (Slettet)

834

f(x)=4x+2 og g(x)=1/4x-1/4

Bestem f(-1),f(0), f(1), g(-2), g(2) og g(6) og afgør om g=f-1

f(-1)=4*-1+2=-2

f(0)=4*0+2=2

f(1)=4*1+2=6

g(-2)=1/4*-2-1/4=-0,75

g(2)=1/4*2-1/4=0,25

g(6)=1/4*6-1/4=1,25

(4x+2)-1=1/4x+1/2

Benytter nemlig reglen (a-n)=1/an

Så ja g=f(x)-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2016 af 123434 (Slettet)

836

Bestem regneforskrifter for f-1, g-1 og h-1

f(x)=4x+1

f-1=(4x+1)-1=1/4x+1

g(x)=3x

g-1=1/3x

h(x)=x2+1

h-1=√x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2016 af 123434 (Slettet)

1#

Opgave 834

g(x)=f(x)-1

g(x) er en omvendt funktion til f(x)


Svar #4
31. marts 2016 af Roxanna

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til Inverse funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.