Kemi

Kemi -syrer og baser

04. april 2016 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og kaemper med at forstaa dette spoergsmaal. 

Hvor meget 0,010 M natriumhydroxidopløsning ækvivalerer 100 mL 0,020 M saltsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af mathon

Natriumhydroxid og saltsyre reagerer i forholdet 1 : 1.

           ækvivalentligning:
                                               V_{NaOH}\cdot \left ( 0{,}010\; M\right )= \left ( 0{,}100\; L\right )\cdot (0{,}020\; M)

                                                V_{NaOH}= \left ( 0{,}100\; L\right )\cdot \left(\frac{0{,}020}{0{,}010}\right)=0{,}200\; L=200\; mL                                               


Svar #2
04. april 2016 af tinarc (Slettet)

Tusind tak, Mathon. Nu forstår jeg.

Skriv et svar til: Kemi -syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.