Matematik

Matematik u/ hjælpemidler! HASTER!!

06. april 2016 af Reset - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er i øjeblikket igang med at forbedre mig til terminsprøve i morgen, og der er nogle opgaver jeg snubler lidt over, og har derfor brug for hjælp.

Disse 4 opgaver skal regnes uden hjælpemidler, og det betyder rigtig meget for mig, at jeg kommer til at forstå opgaverne og udregningerne, derfor beder jeg om hjælp, da jeg ikke ved helt hvad jeg skal gøre.

- Opgaverne er vedhæftet!

Tak for hjælpen på forhånd! ((-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af JulieW99

I 4) indsætter du bare -2 på x' plads og udregner.

- - -

Vh Julie


Svar #2
06. april 2016 af Reset

#1
Ved jeg godt. Men er ikke særlig god til negative tal... Så det halter sådan...

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave 2

f(x)=x4-4x2+7x-19

Bestem f'(x)

Benyt differentiationsreglerne 

(xn)'=n*xn-1

(ax)'=a

(k)'=0

f(x)=x4-4x2+7x-19

f'(x)=4*x4-1-4*2*x2-1+7

f'(x)=4x3-8x+7


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2016 af JulieW99

#2
#1
Ved jeg godt. Men er ikke særlig god til negative tal... Så det halter sådan...

Negativ*negativ=positiv

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave 5

Efterspørgslen D i stk. af en vare kan beskrives ved en lineær funktion

D(x)=ax+b

Hvor x er prisen pr. stk i kroner 

Ved en pris på 100 kroner er efterspørgslen 30.000 stk og ved en pris på 150 kroner er efterspørgslen 25.000 kroner 

Bestem en forskrift for D og bestem efterspørgslen ved en pris på 75 kroner pr styk

(100,30000) og (150,25000)

(x1,y1)            (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(25.000-30.000)/(150-100)=-100

30000=-100*100+b

30000=-10000+b

b=40000

y=-100x+40000

Efterspørgslen ved en pris på 75 kroner, sætter x=75

y=-100*75+40000=32500

En stk-pris på 75, er efterspørgslen 32500 styk


Skriv et svar til: Matematik u/ hjælpemidler! HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.