Fysik

Beregn trykket i flasken

07. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

En iltflaske har temperatur tog ved trykket p1. Ved ildebrand opvarmes iltflasken til temperatur t2.
t1 = 25ºC.
p1 = 30 bar.
t2 = 250ºC.
Beregn trykket i flasken ved temperatur t2.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af peter lind

Brug at P/T = konstant for konstant rumfang. T er temperaturen i ºK


Svar #2
07. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2016 af peter lind

Hvis du kalder temperaturen i starten i grad kelvin T1 og og sluttemperaturen i grad kelvin T2 får du

p1/T1 = p2/T2= konstant


Svar #4
07. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Super, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Beregn trykket i flasken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.