Fysik

Gasser - Konstant volumen

09. april 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogle der kan hjælpe her?
Er usikker på om jeg har regnet a) korrekt
Desuden kan jeg ikke lige finde melodien til opgave b)
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2016 af mathon

             m(O_2)=n\cdot M=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M

             m(O_2)=\frac{\left ( 1{,}80\cdot 10^5\;Pa \right )\cdot \left ( 1{,}00\; m^3 \right )}{\left (8{,}31447 \; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+27{,}0) \; K\right )}\cdot \left ( 31{,}998\;\tfrac{g}{mol} \right )


Svar #2
10. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen.

Svar #3
10. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Nå. Så kom problemerne bare i de to næste?
Nogle som kan forklarer hvorfor jeg ikke får samme resultat som opgavebogen?

Vedhæftet fil:image.jpeg

Svar #4
10. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Forstår ikke hvordan delta E skal kunne give det samme som Q, når jeg enten +'er eller -'er W.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2016 af mathon

                    \mathrm{d}Q=n\cdot C_v\cdot \mathrm{d}T+p\cdot \mathrm{d}V   hvor \mathrm{d}V=0
hvoraf
                    \mathrm{d}Q=n\cdot C_v\cdot \mathrm{d}T

og dermed
                    Q=n\cdot C_v\cdot \Delta T            

...
   C_v er den molære varmekapacitet


Svar #6
12. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Okay, men hvorfor er delta V ikke (2,3093 - 1,00) 

Jeg kender jo både V2 og V1


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2016 af mathon

Ved konstant volumen
er:
                   \Delta V=0


Svar #8
13. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Ja det jo klart. 1,00 - 1,00 = 0

Mig der har misforstået.
Troede volumet ændrede sig da jeg pludselig kendte v2. Men der står jo selvfølgelig at det er konstant.

Skriv et svar til: Gasser - Konstant volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.