Matematik

Tid

10. april 2016 af AnneFisker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor lang tid, i minutter og sekunder, efter klokken fire går der før den store viser dækker den lille?

Hvordan skal man lige gribe en sådan opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den store viser kører med en hastighed på 1 omgang/time. Så i løbet af x timer har den kørt x omgange.

Den lille viser kører med en hastighed på 1/12 omgang/time. Så i løbet af x timer har den kørt 1/12*x + 4/12 omgange. (Den har jo et forspring på 4/12 omgang i forhold til den store viser.)

Så man skal løse ligningen

x = 1/12*x + 4/12  <=>

11/12*x = 4/12  <=>

11x = 4  <=>

x = 4/11 time = 4/11*60*60 s = 1309 s = 21 min 49 s


Svar #2
10. april 2016 af AnneFisker (Slettet)

Nu giver det ligepludslig mening :-D

Tusind tak!


Skriv et svar til: Tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.