Matematik

areal og omkreds af en figur jeg ikke ved hvad hedder :D

14. april 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet en fil, håber nogen kan hjælpe.

Tror den er ret simpel for de fleste : )

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2016 af SuneChr

Fguren hedder en trapez. En trapez er karakteriseret ved to parallelle modstående sider, |AD| og |BC| .
Arealet er    \frac{1}{2}\cdot |AB|\cdot \left ( |AD|+|BC| \right )
|CD| findes v.h.a. Pythagoras ved at nedfælde højden fra C på AD.


Svar #2
14. april 2016 af Triiina (Slettet)

tusind tak ; ) hvad med omkreds


Svar #3
14. april 2016 af Triiina (Slettet)

og det skal lige siges det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

#2, du kender de tre sider. Del figuren i et rektangel og en retvinklet trekant, indse (beregn) hvad kateterne i trekanten er. Brug dit kendskab til hvordan længden af hypotinusen er i forhold til længderne kateterne i en retvinklet trekant, til at beregne den manglende side i trapetzen.

eller som #1 skriver:

|CD| findes v.h.a. Pythagoras ved at nedfælde højden fra C på AD.

#3, det burde vidst ikke være noget problem


Svar #5
14. april 2016 af Triiina (Slettet)

Tak : ) det hjalp


Skriv et svar til: areal og omkreds af en figur jeg ikke ved hvad hedder :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.