Fysik

hvilken genstand stopper hurtigst ?

14. april 2016 af mumu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2016 af mathon

Man har, da F_{gnid} er konstant:
                      -F_{gnid}=m\cdot \frac{\Delta v}{\Delta t}
       \Updownarrow
                      \Delta t=\frac{m\cdot \Delta v}{-F_{gnid}}

hvoraf:
                      \Delta t_1=\frac{m_1\cdot \Delta v_1}{-F_{gnid}}=\frac{(2\; kg)\cdot \left ( -3\; \tfrac{m}{s} \right )}{-F_{gnid}}

                      \Delta t_2=\frac{m_2\cdot \Delta v_2}{-F_{gnid}}=\frac{(4\; kg)\cdot \left ( -2\; \tfrac{m}{s} \right )}{-F_{gnid}}

    

                               


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Gnidnigskraft: Fg = μFN

Normalkraft: FN = mg

Gnidningskoefficient: μ

Accellerationen: a: Fg=am⇔a=Fg/m

Det samles sammen til: a = μFN/m = μmg/g = μg

Dette er uafhængigt af massen. Da a=dv/dt, kan man se, at bremsetiden er proportional med starthastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2016 af mathon

     


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2016 af mathon

                      \Delta t_1=\frac{m_1\cdot \Delta v_1}{-F_{gnid}}=\frac{(2\; kg)\left (-3\; \tfrac{m}{s} \right )}{-\mu \cdot \left ( 2\; kg \right )\cdot g}=\frac{1}{\mu }\cdot \frac{3\; \tfrac{m}{s}}{9{,}82\; \tfrac{m}{s^2}}                    

                     \Delta t_2=\frac{m_2\cdot \Delta v_2}{-F_{gnid}}=\frac{(4\; kg)\cdot \left ( -2\; \tfrac{m}{s} \right )}{-\mu \cdot (4\; kg)\cdot g}=\frac{1}{\mu }\cdot \frac{2\; \tfrac{m}{s}}{9{,}82\; \frac{m}{s^2}}


Skriv et svar til: hvilken genstand stopper hurtigst ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.