Matematik

optimering mark og køer

15. april 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet filen for opgaven.

Nogen der har styr på optimering.

Vedhæftet fil: optimering-mark-koer.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din opgaveformulering :-)
-----------------------------------------------------------

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af PeterValberg

Bredden har værdien x
Længden har derfor værdien 100 - 2x

A(x) = x(100 - 2x) = 100x - 2x= -2x2 + 100x

Grafen for denne arealfunktion vil være en parabel,
der vender parabelgrene nedad, idet koefficienten til
andengradsleddet er negativt, - denne optimale værdi for
x, der giver det største areal, kan bestemmes som x-koordinaten
til parablens toppunkt (y-koordinaten til parablens toppunkt er det størst mulige areal)

For en parabel y = ax2 + bx + c kan x-koordinaten til toppunktet bestemmes som:  xt = -b/(2a)
se eventuelt dette [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. april 2016 af Triiina (Slettet)

Så jeg skal udregne y koordinaten ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

#3, ja både og. Først skal du indse at problemet kan beregnes på måden som beskrevet. Derefter skal du beregne det, dvs. bestemme y.


Skriv et svar til: optimering mark og køer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.