Matematik

Matematisk model for glukoseindhold - differentialligning

19. april 2016 af Soeffi - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af peter lind

a) intet glukose er blevet absirberet til tiden 0

b) g'(t) er hastigheden af ændringen i blodbanen så find g'(t) og beregn g'(2)

c) find g''(t) og løs ligningen g''(t) = 0. Du skal også lige undersøge om maksimum er for t =0 eller t=4


Svar #2
21. april 2016 af Soeffi

#0 Bemærk at man ikke behøver at løse differentialligningen for at besvare spørgsmålene.

a) Der er intet glukose i blodet til at starte med.

b) Man skal finde g'(2) = 675.000·2·e-3·2 = 3.346 mg

c) Man skal løse ligningen g''(t) = 0 med hensyn til t. Man får

g''(t) = 675.000·t·e-3·t = (675.000-2.025.000·t)·e−3·t 

Ved hjælp af nulreglen fås, at g''(t) er 0 for 675.000-2.025.000·t = 0 ⇒ t = 0,33 timer. Dette er et maksimum, fordi 675.000 - 2.025.000·t er en aftagende lineær funktion, der ganges med en positiv funktion exp(−3·t). Dermed er g''(t) > 0 for t < 0,33 og g''(t) < 0 for t > 0,33.


Skriv et svar til: Matematisk model for glukoseindhold - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.