Matematik

j) Vurder mængden af stof brugt til fremstillingen af teltet og angiv hvilke antagelser, du har benyttet.

22. april 2016 af Elev988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Arealet af det gråtonede område har jeg beregnet i Mapple, med integral regning til 22.70m^2

Kan nogen hjælpe mig med at løse denne opgave?

Vedhæftet fil: mat B-.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2016 af SuneChr

Til bestemmelse af stofmængden for det 15 m lange telt skal buelængderne for f i intervallerne
0 < x < x2 = √2   og    x2 < x < 3,38   bestemmes.
Benyt symmetriegenskaben så vidt muligt.
f (√2) = h


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2016 af SuneChr

i)    \frac{4}{15}\left ( 119\sqrt{2}-12\sqrt{35} \right )=25,946255...
 

Mere/helt præcis er  f\left ( \frac{4\sqrt{35}}{7} \right )=0  i stedet for  f (3,38) ≈ 0

I ulighederne # 1 skal der også være lighedstegn.


Svar #3
23. april 2016 af Elev988 (Slettet)

Svar #1 

Funktionsforskriften for buelængden/tovet er f(x)=0.13x^2 - 4.27x +40.06

Længden af torvet er 18.687 meter

x1= -1.41

x2= 1.41

Teltets højde er 6.64meter

Arealet af det skraverede område er 22.70m^2


Skriv et svar til: j) Vurder mængden af stof brugt til fremstillingen af teltet og angiv hvilke antagelser, du har benyttet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.