Matematik

b) Benyt modellen til at bestemme den alder hunkalkunen har, når den opnår sin maksimale vægt.

24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Sidder og bøvler med opgave 11.b fra studentereksamen STX 28 maj 2015. Håber at nogle kan hjælpe:

I en model for udviklingen i vægten af hunkalkuner fra en bestemt race gælder, at:f(t)=0,0038*t^4+12,12*t^2+24,13*t+16,67,0≤t≤52, hvor f(t) er vægten af hunkalkunen (målt i gram), og t er alderen af hunkalkunen (målt i uger). 

a) Tegn grafen for f

b) Benyt modellen til at bestemme den alder hunkalkunen har, når den opnår sin maksimale vægt.

c) Bestem f'(10), og giv en fortolkning af dette tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af mathon

            f(t) er forkert, da  f{\, }'(t)=0 giver en negativ t-værdi.


Svar #2
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Så hvad skal man skrive i sådan en opgave?? At man ikke kan beregne noget af det fordi f'(t)= 0 og dermed gives der en negativ t-værdi? Og hvorfor kan man ikke regne med negative værdier her??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af mathon

                                      0\leq t\leq 52


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2016 af 123434 (Slettet)

Kan du vedhæfte opgavesættet STX maj 2015? Det er bare, fordi jeg er interesseret i at løse opgaverne som en træning, og kan ikke finde settet online pga. copyright 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2016 af mathon

tjek
           for-og regnetegn i 
                                             f(t) = 0,0038*t^4 + 12,12*t^2 + 24,13*t + 16,67      0 ≤ t ≤ 52


Svar #6
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Her er opgavesættet

Vedhæftet fil:aflevering 14 del 1-2.pdf

Svar #7
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Ahhh jeg ser det. Har skrevet plus i stedet for minus :)


Svar #8
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Men den gider stadig ikke i Nspire...


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2016 af mathon

      f(t)=0{,0038}\cdot t^4-0{,}42\cdot t^3+12{,}12\cdot t^2+24{,}13\cdot t+16{,}67\; \; \; \; \; \; \; \; \; 0\leq t\leq 52

                    f{\, }'(t)=0{,}0152\cdot t^3-1{,}26\cdot t^2+24{,}24\cdot t+24{,}13


Svar #10
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Sådan her? 


Svar #11
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Og kan I evt. hjælpe med denne opgave også?  (Jeg har vedhæftet billede)

Vedhæftet fil:Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2016 af 123434 (Slettet)

6# Sidsel 97

Det er godt nok flinkt af dig. Tusind tak, skal du have


Svar #13
24. april 2016 af Sidsel97 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det hele, også den anden opgave. Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. april 2016 af mathon


                    f{\, }'(t_o)=0{,}0152\cdot(t+0{,}9482)(t-32{,}8015)(t-51{,}0414)
dvs med monotoniforholdene:
fortegn for

f{\, }'(t)\! \! :                         +            0                 -                0        +
                      0____________32,80_____________51,04______52
monotoni for
f(t)\! \! :                  voksende     lok max    aftagende   lok min  voks.     

her undersøges
                                f(32{,}8015) i forhold til f(52)

                                3424{,}78>2772{,}69

      konklusion:
                           den alder hunkalkunen har, når den opnår sin maksimale vægt er 32-33 uger.

               

                                                          


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2019 af ichiru (Slettet)

hvordan for du det til 32-33 uger????


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. januar 2019 af ichiru (Slettet)

mener nok mere hvorfor man vælger de 32,80 istedet for 51,01?


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. januar 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: b) Benyt modellen til at bestemme den alder hunkalkunen har, når den opnår sin maksimale vægt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.