Matematik

Beregning af endefladeareal

26. april 2016 af djsimi666 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til beregning af denne opgave, nogle der har nogle råd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

Teltets endeflade består af en ligebenet trekant og et rektangel. Du beregner arealet af trekanten og rektanglet og lægger de to arealer sammen for at få arealet af endefladen

Arektangel=l*b

Højden i rektanglet er 0,5 og bredden er 2x

Arektangel=2x*0,5=x

Atrekant=1/2*h*b

højden i trekanten kan beregnes vha. pytagoras h=√(1,82-x2)

Trekantens grundlinje er 2x

Ttrekant=1/2*2x*√(1,82-x2)=x*√(1,82-x2)

A(x)=x+x*√(1,82-x2)


Skriv et svar til: Beregning af endefladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.