Matematik

En person indsætter 22.000kr. på en konto i en bank til en årlig rente på 2%

27. april 2016 af Schmigo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg kan virkeligt ikke finde ud af denne opgave, er der nogen der kan hjælpe?

En person indsætter 22.000kr. på en konto i en bank til en årlig rente på 2%

Hvor meget står der på kontoen efter 4 år

Hvor  jeg fandt ud af at det er 23813,50 Men den næste kan jeg virkelig ikke:

hvor mange år går der i alt før beløbet overstiger 25.000kr.?

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2016 af mathon

                K_n=22.000\cdot 1{,}02^n\; \; \; \; \; n>0
krav
                25.000\leq 22.000\cdot 1{,}02^n

                \frac{25}{22}\leq 1{,}02^n

                \log\left (\frac{25}{22} \right )\leq \log\left (1{,}02 \right )\cdot n         da \log(x)>0 for x>1

                n\geq\frac{\log\left ( \frac{25}{22} \right )}{\log(1{,}02)}                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2016 af Emina84 (Slettet)

hej

1.år. 20000 * 2% = 440

2.år (20 000+ 440) *2% = 448.8

3.år (20 000+ 440+ 448.8) *2% = 457.776

4.år (20 000+ 440+ 448.8 + 457.776) *2% = 466.9315

Beløbet efter 4.år 20 000+ 440+ 448.8 + 457.776+ 466.9315=  23813.50


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2016 af mathon

eller:
           efter 6 år:
                              K_6=22.000\cdot 1{,}02^6=24.775{,}57

           efter 7 år:
                              K_7=22.000\cdot 1{,}02^7=25.271{,}08


Skriv et svar til: En person indsætter 22.000kr. på en konto i en bank til en årlig rente på 2%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.