Matematik

eksponentiel model

29. april 2016 af Matildepil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave som jeg har vedhæftet. jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe den an :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2016 af SuneChr

Renteformlen
kn = k0(1 + r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2016 af mathon

                 r=p\cdot 10^{-2}

                        f(x)=1{,}75\cdot\left (1+ 22{,}8\cdot 10^{-2} \right )^x

når x er antal år efter år 2003 og f(x) er sygehusudgifterne i antal mia.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2016 af 123434 (Slettet)

eksponentiel funktion→fast årlig procentvis udvikling 

f(x)=b*ax

b=1,75

a=1+r/100

a=1+22,8/100=1,228

f(x)=1,75*1,228x

f(x)=sygehusets udgifter til medicin i milliarder kroner

x=antal år efter 2003

a=1,228. Fremskrivningsfaktoren er 1,228, hvilket betyder, at sygehusets udgifter til medicin stiger med 22,8% om året i perioden 2003-2008

b=1,75. Sygehusets medicinudgifter var 1,75 milliarder kroner i startåret 2003


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2016 af mathon

#4

a = 1 + (r/100)   er forkert:

               a=1+r=1+\frac{p}{100}=p\cdot 10^{-2}   når p er den procentvise vækst og r er den decimale vækst.

                         r=0{,}228          p=22{,}8\%

   


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2016 af mathon

korrektion:

a = 1 + (r/100)   er forkert:

               a=1+r=1+\frac{p}{100}=p\cdot 10^{-2}   når p er den procentvise vækst og r er den decimale vækst.

                         r=0{,}228          p=22{,}8


Skriv et svar til: eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.