Kemi

Hjælp tl beregning af stofmængde

02. maj 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et forsøg, hvor vi skulle finde chloridindhold i havvand brugte vi 10 ml havvand og 26,5ml sølvnitrat 

AgNO3 (aq) + NaCl (aq) AgNO3, Volumen = 26,5ml → 0,0265l. Koncentration, c = 0,100 mol/Liter 

NaCl, Volumen = 10ml = 0,01L. Koncentration, c =n/V  0,1mol/0,100L

Hvordan kan jeg beregne stofmængden (n) ud fra ovenstående, altså hvis jeg bruger formlen n = c*V, får jeg et meget mærkeligt tal.  

Håber der en, der kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2016 af mathon

Stofmængdeforhold:        AgNO3 : NaCl = 1 : 1

Forbrugt AgNO3:
                           
                   n(NaCl)=n(AgNO_3)=(0{,}0265\; L)\cdot (0{,}100\; \tfrac{mol}{L})=0{,}00265\; mol

                   c(NaCl)=\frac{0{,}00265\; mol}{0{,}010\; L}=0{,}265\; M
                                         


Svar #2
03. maj 2016 af annahansen2 (Slettet)

#1 tak

Jeg har nu udfyldt skemaet, men nedenstående opgave har jeg svært ved at løse: 

Beregn masseprocenten for NaCl i vandprøven ved at sætte natriumchloridindholdet ift. vandprøvens masse.

(vandprøvens densitet kan sættes til 1,0 g/mL, og dens masse bliver derfor 10,0g)

Hvordan regner jeg denne opgave udfra vedhæftet skema. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2016 af mathon

Vandprøvens natriumchloridmasseprocent:

                          p_{NaCl}=\frac{(0{,}00265\; mol)\cdot \left ( 58{,}45\; \tfrac{g}{mol} \right )}{0{,}10\; \tfrac{g}{\%}}


Skriv et svar til: Hjælp tl beregning af stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.