Matematik

Et teleselskab sælger mobiltelefoner med....

09. maj 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et teleselskab sælger mobiltelefoner med abonnoment. Abonnomentet koster 30kr. pr. måned, og derudover skal man betale 0,85 kr. pr. minut for samtaler.

a) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem den samlede månedlige udgift og det antal minutter, man taler i telefonen pr. måned.

Et andet teleselskab sælger mobiltelefoner uden abonnoment. Her skal man betale 0,99 kr. pr. minut for samtaler.

b) Hvor mange minutter skal man mindst tale i telefonen på en måned, hvis det første teleselvskab skal være det billigste?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har løst a'eren, men kan ikke finde ud af med b'eren.

Teleselskab 1: f(x) = 0,85x + 30

Teleselskab 2: f(x) = 0,99x

Skal man sætte de to ligninger sammen og isolere og finde x? Jeg er helt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Teleselskab 1

f(x)=0,85x+30

Teleselskab 2

g(x)=0,99

Teleselskab 1 skal være billigere end teleselskab 2, så man kan opstille uligheden f(x)<g(x)

f(x)<g(x)

0,85x+30<0,99x

0,85x+30-30<0,99x-30

0,85x<0,99x-30

0,85x-0,99x<0,99x-30-0,99x

-0,14x<-30

-0,14x/-0,14>-30/-0,14

x>214,3

Hvis man taler i telefon i mere end 214,3 minutter om måneden, så er teleselskab 1 billigst


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2016 af peter lind

Sæt de to funktioner lig med hinanden og løs den derved fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Ja man skal sætte de to udtryk sammen og løse ligningen (eller rettere uligheden)

0,85+30<0,99   trækker 0.85 fra på begge sider

30<0,14             deler med 0,14 på begge sider


Skriv et svar til: Et teleselskab sælger mobiltelefoner med....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.