Matematik

Forskrift for R (omsætningen)

12. maj 2016 af KanIkkeFindePåEtBrugernavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder:

"Lad x angive afsætningen i kg og lad y = p(x) angive salgsprisen i kr. pr. kg.

Sammenhængen mellem afsætning og salgspris kan tilnærmelsesvis beskrives ved en lineær model p(x)=x*ax+b

a) Lav et xy-plot af data og estimér modellens parametre a og b.

Omsætningen R kan bestemmes ved omsætning = afsætning⋅salgspris

b) Bestem en forskrift for omsætningen R og bestem den afsætning, der giver størst omsætning."

Jeg har allerede lavet delopgave a, men mangler hjælp til at finde frem til forskriften for omsætningen.

- Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af peter lind

R = x*p(x)    Er p(x) korrekt angivet ? den ser noget mærkelig ud


Svar #2
12. maj 2016 af KanIkkeFindePåEtBrugernavn (Slettet)

Jeg er kommet frem til at forskriften er: R(x)= -0,2968 * x^2 + 498,74 * x

men kan ikke finde et sted at regne det globale maksimum ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2016 af peter lind

Find R'(x) og løs ligningen R'(x) = 0

Alternativt. Grafen er en parabel og der findes en formel for toppunktet, som du kan bruge


Skriv et svar til: Forskrift for R (omsætningen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.