Matematik

Beregn acceleration og tid det tager et fly at lette.

18. maj 2016 af Gabba840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En pilot starter i en F/A 18 Super Hornet. ud fra flyets POH "Pilot operation handbook" har han beregnet at han skal bruge 856,44 m. Flyet skal opnå en hastighed på 309,2 km/t for at kunne flyve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af peter lind

 v=a*t

s= ½at2 = ½v*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Hvad viil du spørge om?


Svar #3
18. maj 2016 af Gabba840 (Slettet)

#2

Hvad viil du spørge om?

Jeg skal beregne accelerationen og den tid det tager fra når flyet starter til at den letter


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2016 af mette48 (Slettet)

v er hastigheden i m/s, a er accelerationen i m/s2og t er tiden . sek, s er vejlængden i m

v=309,2 km/t = 309.2*1000/60/60 m/s =  85,9 m/s

s = 856,55m =½*t*v                     indsætter v=85,9m/s

856,55=t*½*85,9

t=856,55*2/85,9

t≈20 sek

s=½*a*t2                                                   indsætter t=20 s   og s

856,55=½*a*202                                  isoler a

tjek selv udregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2016 af mathon

kort:
                2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2   med v_0=0

                a=\frac{v^2}{2\cdot \Delta s}=\frac{(85{,}8889\; \tfrac{m}{s})^2}{2\cdot (856{,}44\; m)}=4{,}31\; \tfrac{m}{s^2}

                t=\frac{v}{a}=\frac{85{,}8889\; \tfrac{m}{s}}{4{,}30673\; \tfrac{m}{s^2}}=19{,}94\; s


Skriv et svar til: Beregn acceleration og tid det tager et fly at lette.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.