Kemi

Syrer og baser

26. maj 2016 af FysikOgKemiB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at vise hvorledes pH kan beregnes i vandige opløsninger af såvel syrer som baser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2016 af mathon

Formlerne afhænger af syre/basestyrken.

Styrkeopdelingen er
                                  stærk
                                  middelstærk
                                  svag


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2016 af mathon

stærk syre
                                       pH=-\log(c_s)
stærk base
                                       pH=14+\log(c_b)

middelstærk syre
                                       pH=-\log\left(\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4k_s\cdot c_s}}{2}\right)

middelstærk base

                                       pH=14+\log\left(\frac{-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4k_b\cdot c_b}}{2}\right)

svag syre
                                       pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s \right ) \right )

svag base
                                       pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log\left ( c_b \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2016 af mathon

styrkeopdeling
                           stærk syre          pK_s<-1{,74}
                           stærk base         pK_b<-1{,74}

                           middelstærk syre          -1{,}74<pK_s<4
                           middelstærk base         -1{,}74<pK_b<4

                           svag syre           pK_s>4      
                           svag base          pK_b>4


Svar #4
28. maj 2016 af FysikOgKemiB (Slettet)

Tak.
Men ligesom man kan vise pH for en stærk syre i vandig opløsning med reaktionen HCl + H2O

Ved du så hvilken reaktion man skal bruge med en base og vandig opløsning for at finde pH?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2016 af mathon

              Ligesom man kan påvise en lav pH-værdi for en stærk syre i vandig opløsning med reaktionen
              HCl + H2O

kan man 
              påvise en høj pH-værdi for en stærk base i vandig opløsning med reaktionen
              NaOH + H2O.


Svar #6
28. maj 2016 af FysikOgKemiB (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.