Kemi

Hjælp... Nogle som kan komme med et eksempel på hvordan man kan beregne pH for opløsningen af stærkesyrer?

07. juni 2016 af Camillaalilji - Niveau: C-niveau

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af alpt (Slettet)

S + H2O -> B + H3O+

Stærke syre reagerer per definition fuldkommen. Derfor er [H3O+] = c(syre) da alle syremolekyler reager og afgiver en proton.

Altså er pH = -log(c(syre))

Hvis du har en 2 M saltsyre

pH = -log(2) = -0,3


Skriv et svar til: Hjælp... Nogle som kan komme med et eksempel på hvordan man kan beregne pH for opløsningen af stærkesyrer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.