Kemi

Find halveringstiden ud fra hastighedslov.

12. juni 2016 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er stødt i et problem i min eksamenstræning. 

Hvis jeg finder eller kommer frem til en reaktionsmekanisme, er der en chance for at jeg skal forklare hvordan jeg anvender den i forskellige situationer. 

En af dem kan være som følgende.

observeret hastighedslov: 

v= 3.33*10-3 M-1S-1[A]2.

Lad os sige at jeg får at vide at jeg har 200mol af mit stof A, og jeg har det i en beholder på 100L . Hvordan kan jeg så beregne halveringstiden? Fra denne kan jeg finde hen til alt det andet jeg skal kunne finde. 

Spilder temperatur en rolle, så lad os blot antage 25 grader. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2016 af mathon

              T_\frac{1}{2}=\frac{1}{k\cdot \left [ A \right ]_0}=\frac{1}{\left (3{,}33\cdot 10^{-3}\; M^{-1} s^{-1} \right )\cdot (2\; M)}


Svar #2
12. juni 2016 af Luxiee (Slettet)

Tusind tak mathon. 

Jeg må nok æde mine ord i mig. Kan du også hjælpe mig med at finde ud af hvor meget stof der så er tilbage efter en bestem mængde tid? Hvis vi fx siger jeg gerne vil vide hvor meget stof [A] der er tilbage efter 10 minutter? 


Svar #3
12. juni 2016 af Luxiee (Slettet)

Jeg har fundet formlen: 

1/ [A] = k* t + 1/ [A]0. 

Den ser ud til at opfylde det sidste jeg skal bruge. Jeg sætter fx 10 min = 600s ind ved t's plads, og isolere for [A], 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2016 af mathon

                             \left [ A \right ]\! \! (t)=\frac{1}{ k\cdot t+{\left [ A \right ]_0}^{-1}}

                             \left [ A \right ]\! \! (600\; s)=\frac{1}{\left (3{,}33\cdot 10^{-3} \; M^{-1}\cdot s^{-1} \right )\cdot\left ( 600 \; s \right )+0{,}5\; M^{-1}}


Skriv et svar til: Find halveringstiden ud fra hastighedslov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.