Matematik

Eksponentielle sammenhæng og eksponentielle vækst

13. juni 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et eksamensspørgsmål, hvor man skal gøre rede for eksponentielle sammenhæng og eksponentielle vækst - hvad er det så helt præcist man skal komme ind over?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2016 af mathon

eksponentiel sammenhæng:
                                                      y=b\cdot a^x=b\cdot e^{kx}\; \; \; \; \; \; \; k=\ln(a)

eksponentiel vækst:
                                                      \Delta y=y_2-y_1=b\left ( a^{x_2}-a^{x_1} \right )=b\left ( e^{kx_2}-e^{kx_1} \right )

væksthastighed:
                                                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot \left (b\cdot a^x \right )=\ln(a)\cdot y=k\cdot y
 


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhæng og eksponentielle vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.