Matematik

Hjælp er min løsning rigtig?

29. juni 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet at skrive min løsning under hver opgave også vil jeg spørge om min løsning er rigtig?

Et beløb indsættes på en bankkonto til en rente på 2,0% per. år

Efter 6 år er beløbet vokset til 8221 kr. 

a) Hvilket beløb blev der indsat på kontoen?

K0 = 8221/1,02^{6} =7300

Efter de 6 år hæver banken renten, og efter yderligere 4 år med denne nye rente står der 9253 kr. på kontoen 

b) Bestem den nye årlige rente i procent

r =\sqrt[4]{\frac{9253}{8221}}-1 = 3,2 

Nedenstående opgave er jeg i tvivl om, hvordan jeg løser

Derefter ændres renten til 2,7% per. år 

c) Hvor mange år går der herefter, inden der står over 10000 kr. på kontoen? 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2016 af mathon

                          r_2 =\frac{p_2}{100}=\sqrt[4]{\frac{9253}{8221}}-1 = 0{,}03001

                          p_2 = 0{,}03001\cdot 100=3{,}001\%

Derefter ændres renten til 2,7% per. år 

c) Hvor mange år går der herefter, inden der står over 10000 kr. på kontoen? 

                         10^4\geq 9253\cdot 1{,}027^{n}

                         n\geq \frac{\log\left (\frac{10^4}{9253} \right )}{ \log\left (1{,}027 \right )}

                        

                         


Svar #2
29. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er det forkert, hvis man løser opgave c på følgende måde?:

10000 = 9253 * 1,027^{^{n}}

Jeg får n til 2,9 

Når jeg løser den som i #1 får jeg et meget mærkeligt resultat


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juni 2016 af mathon

                         n\geq \frac{\log\left (\frac{10^4}{9253} \right )}{ \log\left (1{,}027 \right )}

                         n\geq 2{,}9141\; \aa r


Svar #4
29. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

#3 tak.

Er min løsning af opgave a) rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. juni 2016 af mathon

#4
           Ja.


Skriv et svar til: Hjælp er min løsning rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.