Fysik

Mekanisk energi - Pendul

12. august 2016 af Vani1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

opgaven lyder:

Pendulet på figuren svinger frem og tilbage. Vi antager, at der ikke er nogen luftmodstand, og at der ikke er nogen gnidningsmodstand i ophænget. 

a. Giv en begrundelse for, at pendulets mekaniske energi er bevaret under svingningen. 

b. Antag, at pendulet i sin yderstilling er 12 cm højere oppe end i midterstillingen. Find pendulets hastighed i midterstillingen. 

---------------------------------------

Jeg har løst opgave a, men opgave b er jeg slet ikke klar over hvordan jeg skal løse den.

Nogen, der kan hjælpe? 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2016 af mathon

Du har
                   \frac{1}{2}\cdot m\cdot V^2=m\cdot g\cdot H

hvor Ver den maksimale hastighed i midterstillingen og H er den højeste position.

                   \frac{1}{2}\cdot V^2= g\cdot H          efter division med m på begge sider

                   V=\sqrt{ 2\cdot g\cdot H}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2016 af Capion1

Benyt energibevarelsen
Epot + Ekin = konstant
I pendulets yderstilling(er)  er Ekin  = 1/2·m·v2 = 0   og   Epot = m·g·0,12
Find nu ud af hvordan energierne er i pendulets midterstillig.


Skriv et svar til: Mekanisk energi - Pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.