Matematik

Hjælp til at gøre rede for a og b i en model.

15. august 2016 af Maya12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg kunne godt lige bruge noget hjælp til en opgave:

b) I en model for befolkningen i et bestemt område i perioden 1900-1920 angiver  
                                   
                    B(t) = 3459 1.034t 
 befolkningsstørrelsen til tiden t, hvor t er antal år efter år 1900.

Gør rede for betydningen af konstanterne 3459 og 1,034 i forhold befolkningens udvikling i et bestemt omra°de i perioden 1900-1920. 

Må meget gerne være helt KONKRET


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2016 af sjls

Du har kapitalformlen:

K_n=K_0*(1+r)^n,

hvor K_0 er startværdien, og r er den procentiske vækst pr. n.
Hvis din model omskrives til denne form, er det måske nemmere for dig at se, hvad der er startværdien og den procentiske vækst i din model:

B(t)=3459*(1+0.034)^t


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2016 af PeterValberg

Det er en eksponentiel sammenhæng efter modellen:

f(t)=b\cdot a^t

Se denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til at gøre rede for a og b i en model.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.