Fysik

enhed

16. august 2016 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg er igang med at beregne nogle moduler og vil gerne ende i MPa. 

en af modulerne er for eksempel beregnet som Vp * rho^2 

hvor jeg har Vp ( en hastighed som jeg har i mm/ micro sek) 

og rho er densitet, den har jeg   i gram/mm^3

Jeg vil gerne ende i MPa og er i tvivl om jeg skal bruge kg/m^3 eller sekunder istedet for micro sekunder 

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af mathon

Vp * rho2     får ikke enheden    MPa


Svar #2
16. august 2016 af teamwork (Slettet)

hov det er rho*vp^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2016 af mathon

                  \left [ \rho \right ]\cdot \left [ v_{p} \right ]^2=\frac{10^{-3}\; kg}{10^{-6}\; m^3}\cdot\left ( \frac{10^{-3}\; m}{10^{-6}\; s} \right )^2=\left ( 10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 10^3\; \tfrac{m}{s} \right )^2= 

                                         \left ( 10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left (10^6\; \tfrac{m^2}{s^2} \right )=10^9\cdot \tfrac{\tfrac{kg\cdot m}{s^2}}{m^2}=10^9\; \tfrac{N}{m^2}=10^9\; Pa=1\; GPa


Svar #4
16. august 2016 af teamwork (Slettet)

Jeg prøver lige at regne på det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2016 af mathon

korrektion:

                  \left [ \rho \right ]\cdot \left [ v_{p} \right ]^2=\frac{10^{-3}\; kg}{10^{-9}\; m^3}\cdot\left ( \frac{10^{-3}\; m}{10^{-6}\; s} \right )^2=\left ( 10^6\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 10^3\; \tfrac{m}{s} \right )^2= 

                 \left ( 10^6\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left (10^6\; \tfrac{m^2}{s^2} \right )=10^{12}\cdot \tfrac{\tfrac{kg\cdot m}{s^2}}{m^2}=10^{12}\; \tfrac{N}{m^2}=10^{12}\; Pa=1\; TPa


Svar #6
17. august 2016 af teamwork (Slettet)

hvorfor er( kg/m^3 )*(m^2/s^2)= (kg*m/s^2)/m^2

ganger man ikke tæller med tæller og nævner med nævner


Svar #7
17. august 2016 af teamwork (Slettet)

Jeg ender med kg/(m*s^2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2016 af mathon

                \frac{kg}{m^3}\cdot \frac{m^2}{s^2}=\frac{kg\cdot m}{s^2\cdot m^2}=\frac{kg\cdot m}{s^2}\cdot \frac{1}{m^2}=N\cdot \frac{1}{m^2}=\frac{N}{m^2}=Pa


Skriv et svar til: enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.