Fysik

Energi

19. august 2016 af jes86 (Slettet)
Hej
Jeg er igang med en diskussion med min svigerfar omkring engergi ved acceleration og konstant hastighed. Jeg mener at det kræver mere engergi ved acceleration end ved konstant fart
Jeg kan dog ikke forklar hvorfor. En der kan hjælpe med?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du må beskrive det noget bedre. Hvad er det, der kræver energi? Er det en bil, et tog eller noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2016 af mathon

Det kræver et arbejde at ændre den kinetiske energi.

                        A=F\cdot s=m\cdot a\cdot s=\frac{1}{2}m\cdot \Delta v^2

                                                   a\cdot s=\frac{1}{2}\cdot \Delta v^2

                                                   a=\frac{\Delta v^2}{2s}

eller
                                                   \Delta v=\sqrt{2\cdot a\cdot s}

\Delta v\neq 0\Leftrightarrow a\neq0   

\Delta v= 0\Leftrightarrow a=0   


       F er kraften målt i N
       a er accelerationen målt i m/s2
       s er vejlængden kraften virker acccelererende over målt i m
       \Delta v er hastighedsændringen målt i m/s

                    

                          


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.