Matematik

Matematik hjælp! Det haster!!!!

22. august 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med det her?

En Potensfunktion er givet ved: g(x) = 12x^1,75

Hvor mange procent g(x) hvis x vokser med 25% ?

hvor mange procent ændres x, hvis g(x) vokser med 25% ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2016 af mathon

sammenhæng:

                           1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                           1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}


Svar #2
22. august 2016 af Anonymm1

Kan du løse de to spørgsmål for mig? hvis du har tid


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2016 af mathon

Prøv selv at indsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2016 af mathon

                           1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a

                           1+r_y=\left ( 1+0{,}25 \right )^{1{,}75}=1{,}47772

                           r_y=\frac{p_y}{100}=0{,}47772

                           p_y=47{,}772\%

Når x vokser med 25%, vokser y med 47,8%


Svar #6
22. august 2016 af Anonymm1

det vil være et stort hjælp, hvis nogen gider at løse de to opgaver for mig

Har prøvet, kan ikke. forstår det bedre ved at kigge på en løst opgave


Svar #7
22. august 2016 af Anonymm1

Hvad er Py ?

og er det den første eller anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2016 af mathon

                           1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}

                           1+r_x=\left ( 1+0{,}25 \right )^{\frac{1}{1{,}75}}=1{,}1360

                           r_x=\frac{p_x}{100}=0{,}1360

                           p_x=13{,}60\%

Når y vokser med 25%, vokser x med 13,6%


Svar #9
22. august 2016 af Anonymm1

nååååå tusind taak


Skriv et svar til: Matematik hjælp! Det haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.