Fysik

Vigtig fysik hjælp!!!!

23. august 2016 af toppidan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder sådan her:
 

Afstanden til månen er 384.000 km. Afstanden til solen er 149,6 millioner km.

lys = 300.000 km/s

Opgave A: Hvor lang tid er lyset om at nå fra månen til jorden?
Opgave B: Hvor lang tid er lyset om at nå fra solen til jorden?

I opgave 1 giver det lidt sig selv at allerede på et sekund har lyset nået næsten hele vejen til månen, men mangler kun 84 km, men skriver man så 1,084 sekunder? Eller 1,84 sekunder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2016 af Thesi (Slettet)

Opgave A

\frac{384000}{300000}=1.28 sekunder

Opgave B

\frac{149600000}{300000}=498,67 

Det vil altså sige at det tager lyset 1,28 sekunder at komme fra jorden til månen og 498,67 sekunder at komme fra jorden til solen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2016 af peter lind

Du skal bruge at s=v*t i begge spørgsmål


Svar #3
23. august 2016 af toppidan (Slettet)

Mange mange tak for hjælpen! :-D


Skriv et svar til: Vigtig fysik hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.