Matematik

sammenhængen mellem P og d

25. august 2016 af 7klasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa!

sidder med dette spr. i matematik og vil meget gerne have hjælp. Tak på forhånd

Opgave 5

For en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved

?? = 0,087 · ?? + 1,113

Når trykket (P) måles i bar og dybden(d) måles i meter.

Bestem trykket i dybden 0,7 m, og bestem den dybde, hvor trykket er 2,5 bar

Gør rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2016 af mathon

                  p(d)=0{,}087\cdot d+1{,}113

                  d(p)=\frac{\left (p- 1{,}113 \right )}{0{,}087}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2016 af mathon

                  p(d)=\left ( \rho \cdot g \right )\cdot d+p_0
                                                                              \rho er væskens densitet
                                                                              g er tyngdeaccelerationen
                                                                              d er væskedybden
                                                                              p_0 er trykket på væskeoverfladen


Svar #3
25. august 2016 af 7klasse (Slettet)

Så jeg skal sige 0,087/1,113 = 0,07

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2016 af mathon

                  p(7)=0{,}087\cdot 7+1{,}113

                  d(2{,}5)=\frac{\left (2{,}5- 1{,}113 \right )}{0{,}087}                  


Svar #5
25. august 2016 af 7klasse (Slettet)

skal det ik' være p(0,7), da der står "Bestem trykket i dybden 0,7 m"


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2016 af mathon

naturligvis:
                  p(0{,}7)=0{,}087\cdot 0{,}7+1{,}113


Skriv et svar til: sammenhængen mellem P og d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.