Matematik

Tangentens ligning (punkt)

29. august 2016 af 97an (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg sidder med denne her opgave, som jeg simpelthen ikke kan løse. Facit viser, at a giver: y=0,35x+0,15, mens b giver: y=1/2x+pi/4=0,50x+1,79

Formlen til tangentens ligning lyder således: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Jeg håber en venlig sjæl kan hjælpe. Opgaven er vedhæftet :)

Ps. det er differentialregning

Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2016 af ElMalek (Slettet)

Jeg har lavet første opgave for dig herunder. Forsøg selv at løse næste opgave vha. nedenstående fremgangsmetode. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2016 af StoreNord

#0 kunne også lægge ud med at fortælle, hvor hun går i stå.


Svar #3
29. august 2016 af 97an (Slettet)

Tusinde tak #1! Jeg vil prøve mig frem :)

#2 Jeg forstod generelt ikke funktionen, og hvordan jeg skulle behandle den.


Svar #4
29. august 2016 af 97an (Slettet)

#1 Efter TI-Nspire har defineret selve funktionen samt den afledte funktion, hvad taster jeg så ind på tastaturet? Håber du forstår


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2016 af ElMalek (Slettet)

Du indtaster f(π/2)+df(π/2)*(x-(π/2))


Skriv et svar til: Tangentens ligning (punkt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.