Matematik

Opstilling af ligning

31. august 2016 af HrOle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan sætte det op som en ligning med alle informationer, har prøvet men ved ikke hvor jeg skal placere +20kr.

Et firma engagerer underbetalt polsk arbejdskraft (1000 timer) og sparer derved 100000. En polak skal have en trediedel i timeløn af en dansker + 20 kr. tillæg til hans polske firma .   Hvad får en polak i timen. (sæt til x)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af PeterValberg

Denne opgave blev behandlet i går .... [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. august 2016 af HrOle (Slettet)

Det er skrevet meget indviklet, ved ikke hvordan jeg skal starte min ligning op #1 kunne du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af Soeffi

#0.

Polsk timeløn: x

Dansk timeløn: 3·x

Dansk firmas udgift til polsk arbejdskraft: 1000 timer · (x + 20 kr.)

Dansk firmas udgift til dansk arbejdskraft: 1000 timer · 3x

(Dansk firmas udgift til dansk arbejdskraft for 1000 timer) - (dansk firmas udgift til polsk arbejdskraft for 1000 timer) = 100.000 kr. ⇒

1000 timer · 3x  - 1000 timer · (x + 20 kr.) = 100.000 kr.  ⇒ 

3x  - (x + 20 kr.) = 100 kr./time  ⇒ 

x = 60 kr./time

Dvs. en polak får 60 kr. i timen


Skriv et svar til: Opstilling af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.