Matematik

Har jeg beregnet rigtigt? Vektorer.

01. september 2016 af elev78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

har brug for bekræftelse om hvorvidt jeg har regnet dette rigtigt:

Bestem koordinaterne til punktet D, således at A (2,-3,7) , B(-8,2,6), C(0,1,0)

Bestem derefter parallelogrammets vinkler.

Jeg har fundet frem til at siden AB = (-10,5,-1), hvilket betyder at siden CD også må være det, idet jeg arbejder med et parallelogram. 

Og siden BC=(8,-1,-8), hvilket igen betyder at siden AD og er har det samme. 

Og punktet D kan så findes:  AB-BC = (-2,4,7)

Er det rigtigt?

Og hvordan finder jeg parallelogrammets vinkler?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har en fejl i udregningen af BC.

Du skal finde D. Du skriver, at AD = BC, hvilket er rigtigt. Derimod skal du ikke bruge AB-BC. Brug OD = OA + BC, hvor O er (0,0,0).

Du kan finden vinklen mellem AB og AD ved cos(A)  = AB•AD/(|AB||AD|).


Svar #2
02. september 2016 af elev78 (Slettet)

Hvorfor skriver du OD = OA + BC

Kan du forklarer mig meningen med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er en regel,der kaldes indskudsreglen. Den siger, at OD = OA + AD. (Prøv at tegne tre punkter, kald dem O,A og D og se, at ligningen passer). Da ABCD er et parallellogram. er AD = BC.

OA kaldes A's stedvektor. Tilsvarende er OD D's stedvektor.


Skriv et svar til: Har jeg beregnet rigtigt? Vektorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.