Fysik

Hjælp til spørgsmål 14 :)

06. september 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår det ikke helt :)

Vedhæftet fil: Hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

Erstatningsmodstanden R_p i et kredsløb bestående af to paralleltforbundne modstande R_1 og R_2
beregnes af:
                                 \frac{1}{R_p}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}   som når R_1=R_2=R                                
giver

                                \frac{1}{R_p}=\frac{1}{R}+\frac{1}{R}=\frac{2}{R}
hvoraf
                                 \frac{1}{R_p}=\frac{2}{R}

                                 R_p=\frac{R}{2}    som for R=10\; \Omega
giver
                                 R_p=\frac{10\; \Omega }{2}=5\; \Omega


                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mette48 (Slettet)

Når der sættes 2 modstande parallelt, bliver det nemmere for elektronerne at komme igennem.

Hvis 2 modstande er lige store bliver det "halvt så besværligt" at komme igennem, modstanden bliver halvt så stor, I dette tilfælde 10Ω*½ = 5Ω


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2016 af mathon

Da de "frie" elektroner bevæger sig gennem lederens tværsnit og ikke langs lederens overflade,
får kredsløbet det dobbelte tværsnitsareal ved parallelforbindelse af to ens modstande.

       Enkelt modstand
                                       R_{enkelt}=\rho \cdot \frac{l}{a}

       To modstande:
                                       R_{dobbelt}=\rho \cdot \frac{l}{2a}=\frac{1}{2}\cdot \left ( \rho \cdot \frac{l}{a}\right) =\frac{1}{2}\cdot R_{enkelt}


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål 14 :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.