Matematik

georggggg mohr - hvad tror i/ved i?

07. september 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg er igang med at øve mig til Georg Mohr konkurrencen. Er der nogle der vil hjælpe med denne opgave? :)

Anna mangler kun at afslutte to fag for at være færdig med sin uddannelse. Hvis hun får 12 i dem begge, bliver gennemsnittet af hendes karakterer nøjagtig 8. Hvis hun får 02 i begge fag, bliver det nøjagtig 7. Hvor mange fag består uddannelsen af?

Jeg vil gætte på 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af StoreNord

Hvis y er summen af de øvrige karakterer, og x er antallet af fag, så løs

(12+12+y):x=8          samtidig med at              (2 +2 +y ):x=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af Soeffi

#0 Sæt antallet af fag lig med n. Sæt gennemsnit af de øvrige karakterer til med x. Der gælder:

\frac{x\cdot n+2\cdot 12}{n}=8 \;og\; \frac{x\cdot n+2\cdot 2}{n}=7

Disse ligninger kan trækkes fra hinanden:

\frac{x\cdot n+2\cdot 12}{n}-\frac{x\cdot n+2\cdot 2}{n}=8-7\Leftrightarrow \frac{20}{n}=1\Leftrightarrow n=20 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af StoreNord

At facit bliver 20 kan man også erfare, hvis man følger min udmærkede metode i #1.


Svar #4
08. september 2016 af Mm98

efter at jeg har trukket ligningnerne fra hinanden, så fik jeg også  20/n
?- hvor får i 8-7 fra? :)


Svar #5
08. september 2016 af Mm98

Derudover tænker jeg, hvordan kan hendes uddannelse bestå af 20 fag ? O.o


Skriv et svar til: georggggg mohr - hvad tror i/ved i?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.