Matematik

spørgsmål nulreglen (2x+8)(-5x+2)=0

13. september 2016 af gringos - Niveau: B-niveau

Hej,

hvorfor bliver (2x+8)(-5x+2)=0  

x= - 4  v x= 2/5 

Jeg kan ikke forstå hvorfor det er - 4, og ikke bare 4.  og hvorfor det er 2/5, men ikke 2/-5)


Svar #1
13. september 2016 af gringos

Kan godt se hvorfor det er -4 nu, men den anden del kæmper jeg stadig med ><


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2016 af mathon

                (2x+8)\cdot (-5x+2)=0

                2(x+4)\cdot (-5)\left(x-\frac{2}{5}\right)=0

                -10(x-(-4))\cdot (-5)\left(x-\frac{2}{5}\right)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2016 af mathon

korrektion:

         -10\cdot (x-(-4))\cdot \left(x-\frac{2}{5}\right)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2016 af mette48 (Slettet)

   (2x+8) (-5x+2)=0

2x+8=0              -5x+2)=0

2x=-8 trækker 8 fra på begge sider

2x=-8

deler med 2 på begge sider

x=-4

------------

-5x+2=0   lægger 5x til

2=5x        deler med 5

2/5=x        x=2/5


Skriv et svar til: spørgsmål nulreglen (2x+8)(-5x+2)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.